Urban Hiking

URBAN HIKING WEEKEND PÅ NORWEGIAN OUTLET

Hva er Urban Hiking? Et kjapt Google søk forteller oss at dette er å gjenskape tid og tur i naturen – i byen. Her er det ikke tursko som gjelder, men joggesko. Her skal man være i stand til å gå rett fra tur til café eller restaurant. Kanskje det er tur med venner eller bare en luftetur med hunden. Klær må være funksjonelle og praktiske, men kanskje mest av alt – stilige. 

På Norwegian Outlet har vi flere butikker med et stort utvalg av moteriktige og funksjonelle klær. Urbant er kanskje et synonym med Nike og Adidas, men flere norske merker og butikker er sterke konkurrenter. Viktigst av alt er at hos oss finner du det du trenger til byturen, enten du vandrer rundt på Ålgård, Stavanger eller Sola. 

Flere av butikksjefene våre har kommet med gode forslag til turer de liker å gå – alle på asfalt eller grus og som ikke krever allverdens turutstyr. 

Har du noen gode turtips? Denne uken kommer vi til å legge ut flere turer på denne siden, og tar gjerne med dine tips også! Send tips og bilde til stavanger@norwegianoutlet.no.

ÅLGÅRD

Figgjoelva

Dette er turområde både rett bak og langs Norwegian Outlet. Koselig tur langs elven som kan enten ende med en liten shoppingtur eller en koselig kaffe på Eat and More. Kanskje du har spist burger eller fish and chips og må bevege litt på deg etterpå for å få plass til dessert? Da er denne turen perfekt.

Her er damene våre kledd i Kari Traa fra topp til tå.


Øygardsvatnet

Rundtur med mulighet til å både gå tur og til å jogge for hele familien. På toppen er det fantastisk utsikt over Ålgård. Hele turen er 8.7km, så her er det mulighet for en god trim for både tobeinte og firbeinte. 

Gjengen fra Eat & More går ofte her, og her er de kledd i Allsport og Nike.

Perlå / Edlandsvatnet

Perlå er en håndfull minutters gåavstand fra Norwegian Outlet. Utrolig flott panoramautsikt på vinteren og badeplass på sommeren. Her er det både et amfi for arrangementer og mulighet for grilling. 
Dun- og skalljakke fra Whiteout (Norrøna) og sko fra Nike.


STAVANGER

Hafrsfjord

Dette er en fin tur hvor man kan starte ved Sverd i Fjell og gå til Grannes og tilbake, eller om man ønsker en lengre tur kan man vandre oppover mot universitetet via Grannes, bortover gjennom Madla og ned igjen. Her finner man ofte markedssjefen i helgene.

Sko fra Nike og dunjakke fra Swims.

Mosvannet via Ullandhaug

Mosvannet er jo en velkjent tur i Stavanger, men har du noen gang prøvd å starte ved Ullandhaugstårnet, ned bakken, gjennom parken, forbi Gamlingen og ende opp i Eiganes for en god kopp kaffe og mandelbolle på Godt Brød? Fordi det har vi! 

SOLA

Ormen Lange

Her kan du enten starte og ende i Solakrossen, eller starte ved Ormen Lange på Røyneberg. Veldig fin tur på grusvei langs fjorden gjennom variert terreng. Om du tar en rundtur, kan du gå via Joa den ene veien, og på sommeren plukke med deg en kurv jordbær, noe som ender med en ca 8.5km tur totalt. 

Sandangerskogen

Koselig skogstur fra Skadberg, gjennom boligfeltet, og mulighet for å gå opp på toppen av haugen som gir en flott utsikt over Forus, Sola og Ullandhaug. Hvis du går ned på andre siden havner du ved Sola Golfklubb, og kan gå tilbake enten via skogen, fortsette langs gang- og sykkelveien mot gjenvinningsstasjonen eller motsatt retning mot trafikkstasjonen. I sistnevnte retning kan du også ta en runde i lysløypa ved Åsenhallen for en ekstra utfordring.

SANDNES

Bogafjelltoppen

Dette er en tur Sigurd fra Allsport er glad i. God trim som passer godt til hele familien. Selve turen er 3.5km lang og tar ca 1,5 – 2 timer i følge ut.no. Toppen ligger ca 182 m.o.h og har en utsikt over Sandnes og Jæren. 

Melsheia

Her er det en skogstur med flere stier slik at du kan variere turen hver gang. Det går tursti bort til Rogaland Arboret hvor du finner en svær samling av trær og busker. Det er en lysløype med fantastisk utsikt fra toppen – spesielt bra nå i mørketiden hvor turstier er begrenset på kveldstid. De brede stiene gjør det også lett å ha med både barnevogn og rullestol.

Skroll til toppen