Reisebrev fra Ticket

TICKET’S REISEBREV: FASHION WEEK

Drømmen om storbyferie, mote og litt luksus i hverdagen.

Europa vil være den verdensdelen som først åpnes opp for utenlandsreiser for nordmenn og hva er vel bedre enn å drømme seg bort fra hverdagen til spennende storbyopplevelser? Vi har tatt utgangspunkt i fire flotte storbyer i Europa slik at du kan ta et skritt nærmere drømmen.

FIRENZE

Byen er perfekt for deg som er interessert i mote, kunst og arkitektur. Den beste måten å utforske byen på er å rusle langs byens brosteinsbelagte gater mens du nyter synet av byens statuer, gamle kirker og vakre fontener. Denne Toskanske perlen har mye å by på. Santa Maria del Fiore er en vakker katedral som er den 4. største i verden. Katedralen som er et av byens mest kjente bygninger tok 150 år å bygge og er verdt et besøk. Kunstmuseet Uffizi – her kan det være lang kø, men det er absolutt verdt det. Du kan også booke billetter hos Ticket på forhånd og gå foran køen.

Ta en tur langs elven og opp til Piazzale Michaelangelo for flott utsikt over hele byen, et ekte instamoment. Skulle du ønske enda mer påfyll er Boboli-hagen, verdt å få med seg.

Mote og shopping

2 ganger i året er det Pitti Uomo Tradeshow. Dette er en svært spesiell tid å oppleve Firenze på; menn er kledd i full dress og hatt, så det er nesten som å steppe inn i en annen tid. Da arrangeres moteshow over hele byen, så det er store sjanser for at man havner på et show.  For enda mer påfyll av mote, sjekk ut Gucci Garden som er et museum og butikk med merkets arkiv – midt i smørøyet av sentrum.

Har du tid til overs kan du bruke byen som base for å oppleve Toscana, ta for eksempel en tur til de kjente byene Pisa og Lucca. Sist men ikke minst Firenze er kjent for fantastisk biff, så dette må prøves – gjerne flere ganger.

Firenze har utallige hotell og velge mellom, men ønsker du et hotell som står i stil med opplevelsene ovenfor kan vi anbefale Hotel Ville sull Arno, Villa Cora og The Place Firenze.

MILANO

Milano er viden kjent for både mote, fotball og kunst. Uansett hvilke interesser som lokker deg til Milano er det flere severdigheter og aktiviteter å oppleve i denne italienske storbyen. Med sin korte flytur passer den perfekt for alle som er ute etter en moderne storby med fantastisk shopping, utrolig mat og vakker arkitektur.

Duomo di Milano er et must å se når du er i Milano. Den imponerende bygningen består av 135 spir og 3200 statuer og er som et symbol på Milano. Den ble påbegynt allerede i 1397, men ikke ferdigstilt før 500 år senere. Besøk La Scala som er et av verdens mest berømte operahus og få med deg en fantastisk forestilling.

Santa Maria Delle Grazie – en berømt kirke som du finner på UNESCO verdensarvliste. Her kan du se Leonardo Da Vincis “Nattverden” som dekker en hel vegg.

Nå er det ikke alle som drømmer om mote og kunst, da er det bra at Milano rommer mye mer. Om du eller kjæresten er fotballfan er et besøk på San Siro et must. Dette er hjem for både AC Milan og Inter Milano. Bestill billetter på forhånd og opplev et av Milanos fotballag på hjemmebane.

Mote og Shopping

Milano er kjent som en av verdens store motemetropoler. Besøk shoppinggaten Via Montenapoleone og området rundt. Området kalles “the golden square” for her finner du alle de beste shoppinggatene på et sted blant annet mange eksklusive designbutikker.

4 ganger i året arrangeres Fashion Week. Her samler de aller fleste italienske merkene seg for å vise frem sine kolleksjoner. Her finner du bl.a. Prada, Fendi, Dolce & Gabbana og Moncler.

For kulturelt påfyll, ta turen innom Fondazione Prada og avslutt turen med en iskald Aperol Spritz eller deilig kaffe på Bar Luce. Ta en liten kaffe eller cocktail på Armani cafeen eller deilig bakverk og godteri fra Marchesi. Den beste pizzaen finner du på La Specialita.

Armani cafeen ligger i Armani Hotel Milano, som ikke er å forakte som overnattings sted. Skulle det bli litt mye av det gode, kan du prøve Hotel VIU eller Bulgari Hotel Milan.

PARIS

I Paris handler det mest om å leve det gode livet. Her finnes det noe for alle og enhver å bli forelsket i, enten det er arkitektur eller den gode maten. Franskmenn, og parisere generelt, er konservative. Heldigvis – for hva hadde vel Paris vært uten det historiske suset som fremdeles hviler over den? Byen ved Seinens bredd er det nærmeste du kommer et levende museum.

Notre Dame katedralen: Etter brannen i 2019 er katedralen under oppbygging/restaurering uten fastsatt tidspunkt for gjenåpning. Men byggverket kan ses fra gaten. Triumfbuen (Arc de Triomphe) ligger i enden av The Champs Élysées. Fra toppen av monumentet har du en fantastisk utsikt. Her er det ofte ikke så mange turister fordi de gjerne kommer for å ta et bilde av selve monumentet istedenfor fra toppen av det. Legg besøket til en skyfri dag.

Eiffeltårnet: Hemmeligheten for å unngå de lange køene er å bestille en skip-the-line-tour. Ikke bare får du priority access, men guiden gir deg både historie og fun facts. Denne turen inkluderer inngang til øverste etasje hvor har en fantastisk utsikt over byen. Louvre: Verdens mest berømte museum, spesialisert i renessansekunst. Foran museet finner du Tuileries, en fin hage perfekt for litt people-watching. The Palais Royal: Like ved Louvre finner du slottet Palais-Royal. Til slottet ligger parken Le Jardin de Palais-Royal. Listen er endeløs når et gjelder unike opplevelser i denne byen.

Mote og shopping

I Paris finner du en rekke butikker, handlegater og shoppingsentre. I området rundt Champs-Élysées vil du finne de største kommersielle aktørene, mens du ved å bevege deg østover vil finne mer autentiske, franske godbiter:

Avenue Montaigne: Chanel, Dior, Louis Vuitton, Celine, Prada, osv. Her finner du alle dine favoritter high-end butikker.

Carrousel du Louvre: Shoppingsenter nær Louvre. Fra ene enden av kjøpesenteret har du fullstendig innsyn til den enorme glasspyramiden som virkelig kjennetegner Louvre-museet.

Forum des Halles: Her finner du rundt 80 butikker, svømmebasseng, kinosal, treningssenter og biljardrom. Shoppingsenteret finner du også nær Louvre.

Les Quatre Temps: Et enormt kjøpesenter med ca 250 butikker. Senteret holder til i finansdistriktet kjent som La Défense.

Her i Europas største og mest berømte moteby arrangeres Fashion week flere ganger i året: Dame i februar og september og herre i januar og juni + Haute Couture. Hele byen forvandles til en lekeplass for industrien og man kan oppleve moteshow på alle slags steder fra selveste Louvre til klubber i Montmartre.

For en luksuriøs opplevelse, ta turen innom Pompidou-senteret og restauranten på toppen av bygningen. Her kan man ta seg et glass med bobler og spise fantastisk mat med en nydelig utsikt over hele byen.

Velger du å overnatte på Hotel Pastel, Hotel de Crillon eller Millesime Hotel fortsetter den luksuriøse følelsen hele oppholdet.

London traffic opposite Harrods building

LONDON

Det er ikke uten grunn at London er en storby vi alltid vender tilbake til; her finner du shopping i verdensklasse, kultur, underholdning, samt mat og drikke fra alle verdensdeler. Om du er interessert i Shakespeare eller engelsk fotball, musikaler eller klassisk musikk, moderne arkitektur eller historiske byggverk, fish and chips eller sushi, et glass rødvin eller en pint med Guinness: London har det. Det fine med London er at du kan velge selv hva slags ferie du ønsker deg.

Om du ikke har besøkt London før bør du bruke litt tid til å besøke attraksjonene i byen som Buckingham Palace og Tower of London, samt de mest kjente stedene som Oxford Street. Ta en spasertur i Hyde Park, her kan du leie en padlebåt, som er spesielt romantisk om du gjør det i solnedgangen eller du kan kombinere det med et koselig kafébesøk i parken.

Byens beste utsikt får du fra London Eye. En tur med dette kjente pariserhjulet gir deg en fantastisk panoramautsikt over hele byen. Selv om du må vente litt i kø for å få plass så er det verdt det. Covent Garden området er en av de vakreste i hele London, her er det dekorert med blomster og gatene er små og brusteinsbelagte med fargerike bygninger. Her finner du flere blomstermarkeder, små butikker og noen av byens beste restauranter.

Andre koselige områder å besøke i London er Soho, der du finner gågater og mengder av små og koselige kafeer. Eller hva med å besøke Notting Hill, kjent fra den romantiske filmen med samme navn. Her er det mange kafeer og koselige gater å utforske omkranset av hus i vakre pastellfarger.

Mote og shopping.

Oxford Street og Regent Street er de mest populære handlegatene med alle butikker du måtte ønske deg.  For luksuriøs shopping dra til New Bond Street der alle designerbutikkene ligger på rekke og rad. Vintage klær finner du i Camden og Seven Dials.
Har du lyst til å shoppe, men kanskje ikke orker en hel dag med travle gater og ønsker deg kortere gåavstander mellom butikkene bør du besøke kjøpesenteret Westfield, her finner du alle butikkene som ligger i handlegatene samlet på et senter.

Om du vil ha en opplevelse utenom det vanlige når du handler bør du besøke Liberty London, som er byens og muligens en av verdens vakreste varehus med vakre dekorasjoner og en unik atmosfære.

London er en av de eldste motebyene i Europa, spesielt med fokus på dress og skreddersydde herreklær. 4 ganger i året arrangeres Fashion week: dame i februar og september og herre i januar og juni.

For en kul opplevelse, sjekk ut Boxpark i Shoreditch – et marked som er satt sammen av containere. Kjøp billetter til severdigheter og musikaler/show på forhånd så slipper du kø. Uansett hvor lenge du er i London er tiden for kort til å stå i kø.

London har flere overnattings steder som setter prikken over i-en når det kommer til en helgetur med fashion: The Portobello Hotel i Notting Hill, The Berkeley Hotel i Knighsbridge og ikke minst Rosewood London i Holborn.

Drømmen kan bli virkelig og vi hjelper gjerne.

Maren, Ticket Sandnes og Stavanger

Skroll til toppen