Oppskrift: Kylling Orecchiette Alfredo

Oppskrift: Kylling Orecchiette Alfredo

Denne kremete kyllingpastaen er en utsøkt gryterett som er enkel nok til et hverdagsmåltid, men også god nok til en date.

Vanskelighetsgrad: enkel

Antall personer: 2-4

Tid: ca 30 min

Ingredienser

  • 300 g kyllingfilet
  • 2–3 ss olivenolje
  • 1/2 ts søt paprika
  • 1-2 ts friske urter (f.eks. oregano, basilikum, timian, rosmarin, salvie), finhakket
  • Salt og nykvernet sort pepper
  • 1 ss smør
  • 1 liten løk, i terninger
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 5 dl kyllingkraft
  • 250 g orecchiette pasta
  • 75 ml kremfløte
  • 50 g parmesanost, finrevet
  • Finrevet skall og saft av 1 sitron
  • 1 håndfull frisk babyspinat
  • 1 håndfull frisk, hakket basilikum til pynt

SLIK GJØR DU

  1. Del kyllingfiltene i to på langs. Smør dem inn med en spiseskje olivenolje, paprika, de hakkede urtene og salt og pepper etter smak.
  2. Varm en spiseskje olivenolje i en Le Creuset 20 cm støpejernsgryte på middels varme. Når den er varm, tilsett kyllingfiletene i porsjoner i pannen. Stek i 2-3 minutter på hver side til de er gyldenbrune. Ha den brunede kyllingen over på en tallerken.
  3. Smelt deretter smøret i pannen. Surr løk i terninger og finhakket hvitløk til den er gjennomsiktig. Tilsett litt kyllingbuljong i løk-hvitløkblandingen. Hell i resten av buljongen og kok opp. Tilsett orecchietten i pannen og kok under konstant omrøring i 5 minutter til pastaen er litt mykere.
  4. Rør inn fløte, parmesan, sitronskall, saft og litt salt og pepper i pastaen. Legg kyllingen tilbake i gryten rett oppå pastaen. Legg på lokket og la det småkoke i 10-15 minutter (etter anvisning på pastapakken) til kyllingstrimlene er gjennomstekt og pastaen er al dente.
  5. Legg kyllingen tilbake på en tallerken. Rør babyspinat inn i pastaen. Legg kyllingbrystfileten tilbake på pastaen og server den i pannen pyntet med fersk basilikum.

 

Hentet fra Le Creuset sin nettside. Se oppskriften her.

Le Creuset
Skroll til toppen