Mug Cake med hvit sjokolade og bringebær

Oppskrift: Mug cake med hvit sjokolade og bringebær i mikrobølgeovnen

Ingredienser

  • 210 g kakemel
  • 5 ml bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1,8 dl sukker
  • 1,8 dl melk
  • 10 ml vaniljeekstrakt
  • 50 ml rapsolje, pluss 1 ts
  • 0,6 dl bringebær eller jordbær, ta vare på noen pynt på toppen
  • 0,6 dl hvit sjokolade, grovhakket

SLIK GJØR DU

  1. Smør fire Le Creuset 200 ml steintøykrus med bakespray.
  2. Ha de tørre ingrediensene i en røreskål, og vend dem sammen. Pisk melk, vanilje og olje sammen i en egen skål. Bland de våte ingrediensene i de tørre, og bland det godt sammen.
  3. Tilsett en skjefull av blandingen i hvert krus. Tilsett et bringebær og et dryss sjokolade til hvert krus før du tilsetter en annen skjefull deig. Topp med to eller tre bringebær og litt mer hvit sjokolade.
  4. Sett to krus i mikrobølgeovnen av gangen, og varm dem i 5 minutter. La mikrobølgeovnen stoppe helt, la krusene kjøle seg ned i 20 sekunder, og varm dem opp igjen i 30 sekunder til. Vent igjen til mikrobølgeovnen er ferdig og kjør den siste runden på 30 sekunder. Det kan være nødvendig å gi dem 10–20 sekunder ekstra, avhengig av effekten til mikrobølgeovnen. Den raske tilberedningen gjør at kaken ikke flyter over, og at du oppnår de beste tilberedningsresultatene.
  5. Forslag til topping kan være frossen jordbæryoghurt, fløteskum, hvite sjokoladestykker og friske bringebær.
30-70% rabatt på alt, alltid!
Skroll til toppen