Oppskrift: Mug cake med hvit sjokolade og bringebær i mikrobølgeovnen
Ingredienser
- 210 g kakemel
- 5 ml bakepulver
- 1 ts salt
- 1,8 dl sukker
- 1,8 dl melk
- 10 ml vaniljeekstrakt
- 50 ml rapsolje, pluss 1 ts
- 0,6 dl bringebær eller jordbær, ta vare på noen pynt på toppen
- 0,6 dl hvit sjokolade, grovhakket
SLIK GJØR DU
- Smør fire Le Creuset 200 ml steintøykrus med bakespray.
- Ha de tørre ingrediensene i en røreskål, og vend dem sammen. Pisk melk, vanilje og olje sammen i en egen skål. Bland de våte ingrediensene i de tørre, og bland det godt sammen.
- Tilsett en skjefull av blandingen i hvert krus. Tilsett et bringebær og et dryss sjokolade til hvert krus før du tilsetter en annen skjefull deig. Topp med to eller tre bringebær og litt mer hvit sjokolade.
- Sett to krus i mikrobølgeovnen av gangen, og varm dem i 5 minutter. La mikrobølgeovnen stoppe helt, la krusene kjøle seg ned i 20 sekunder, og varm dem opp igjen i 30 sekunder til. Vent igjen til mikrobølgeovnen er ferdig og kjør den siste runden på 30 sekunder. Det kan være nødvendig å gi dem 10–20 sekunder ekstra, avhengig av effekten til mikrobølgeovnen. Den raske tilberedningen gjør at kaken ikke flyter over, og at du oppnår de beste tilberedningsresultatene.
- Forslag til topping kan være frossen jordbæryoghurt, fløteskum, hvite sjokoladestykker og friske bringebær.
