Reisebrev fra Ticket

Ticket’s reisebrev: Rogaland

Gjør dere klar for verdens vakreste norgesferie

Etter lang, lang tid med ulike restriksjoner og begrensinger på hva vi kan og ikke kan gjøre er det mange som kjenner på behovet for å komme seg ut i naturen. Finne nye opplevelser blant fjorder, fjell og fiskevær. Vi lengter etter å bytte ut hjemmekontoret med aktiviteter som fjellturer tett på naturen med dyreliv, midnattssol og sosialt samvær. Her kommer noen gode tips til turer for liten og stor.

Rogaland står klar til å ta imot deg og ditt reisefølge til flotte naturopplevelser hele året. Like i nærheten av Norwegian Outlet finner du flere av Norges meste populære turer.

Preikestolen med overnatting

Vi kommer ikke utenom Preikestolen, som er kjent langt utover Norges grenser og er en tur de mange har på sin «to-do liste». Turen opp til dette fantastiske platået er ikke nødvendigvis så slitsom, men det er både kupert og ulendt så gode tursko er nødvendig. Noen prøver seg å gå med alt fra høye hæler til flippflopps, de kan risikere å bli nektet å gå av vakter som skal sikre at du faktisk kan klarer turen. Vil du unngå de store folkemengdene anbefaler vi at du går utenom rushtidene. Om sommeren er det fint med en ettermiddag- kveldstur siden dagene er lange og lyse.

For å gjøre turen enda mer unik anbefaler vi en overnatting i Vanncamp eller Hikers Camp som ligger ved Preikestolen BaceCamp. Hikers Camp, som ligger nede ved Refsnesvatnet og byr på en unik campingopplevelse der du leier et nest som er utstyrt med blant annet madrasser og lys. Du trenger altså ikke ha meg deg teltet selv. På Vanncampen er det bading, padling, middag rundt bålet og en natt under tak i hengekøyer som gjør opplevelsen verdt å få med seg. Dessuten har campen flytende badstuer!


Preikestolen Basecamp


Mjåvassknuten

Har du vært gjennom de mest populære turene i Rogaland og ønsker en liten utfordring kan jeg anbefale Mjåvassknuten. Her får du virkelig en motbakketur da fjellsidene til dels er stupbratte. Men da blir utsikten enda mer fascinerende og verdt strevet! Selvfølgelig byr Mjåvassknuten også på klassisk fjellterreng med flere vann og tjern. På denne turen vil du nok få store problemer om du prøver deg uten sikkerlig turklær og tursko. Vi anbefaler på det sterkeste at du holder deg til stien og husk kart og kompass!

Kombinasjonstur

Er du ikke fra regionen anbefaler jeg å kombinere flere opplevelser. En tur til Preikestolen, Kjerag eller Flørlitrappene kombineres med vandring langs strendene på Jæren og et hotellopphold i Stavanger. Da kan man nyte kulinariske opplevelser, storbypuls og magiske natur på en og samme helg.

Ticket har et stort utvalg av hoteller både i Stavanger, Sandnes og på Sola som passer til ethvert reisefølge og lommebok.
hurtigruten

Tur med Hurtigruten

En reise med Hurtigruten er et mål for mange. Da får du virkelig muligheten til å oppleve norskekysten helt til Kirkenes. Eller du kan velge bare å reise til steder langs kysten som du drømmer om å utforske ytterligere.

Lofoten er en spennende destinasjon som har fått mye oppmerksomhet og her er det også flere turer å begi seg ut på. Vi kan anbefale Reinebringen hvor utsikten på toppen er vel verdt alle høydemetrene, men husk gode tursko!

Frem til 24. mai har vi kampanje på årets norgesferie med Hurtigruten. Her kan du lene deg tilbake og nyte verdens vakreste Norges natur. Spør oss for mer informasjon.

Opplev eksotiske Svalbard 

Mange drømmer om å oppleve Svalbard med sin spesielle natur, kultur og ikke minst ville dyr.
Vi kan selvfølgelig ikke garantere at du vil oppleve det rike dyrelivet på en tur til Svalbard, men vi kan love deg nydelige naturopplevelser og en spennende kultur som vil gjøre deg både nysgjerrig, fascinert og overveldet. Ticket arrangerer fellesturer til Svalbard 9 august og 13 september, mulighet for avreise fra Sola.

På begge turene får du guidet tur i Longyearbyen, utflukt til Camp Barentz med innblikk i Svalbards historie, safari på Isfjorden og ikke minst en tur til Barentsburg med hybridbåt. Spør oss for program og pris.
Skroll til toppen