Reisebrev fra Ticket

TICKET’S REISEBREV: TRAINING WEEK

Reisetrenden de siste årene er at de reisende ønsker å være mer i bevegelse, man ønsker å følge opp treningen også i ferien. Det er det samme om ferien er hjemme eller om man reiser til utlandet.

Nå frister det nok de fleste med en utenlandsferie i sommer og da kan jeg anbefale det perfekte treningshotellet Sivota Retreat – powerd by Playitas

Sivota er kanskje en litt ukjent plass for de med avreise fra Sola, men det går direktefly hver mandag til Preveza. Da får du muligheten til å oppleve Parga, som er en av mine favoritter i Hellas, og nå også Sivota med det ultimate trenings hotellet Sivota Retreat.

Hotellet passer perfekt for deg som vil kombinere avkobling i vakker natur og urørt omgivelser med et bredt utvalg av sport og trening. Sykling eller løping i fjellene, spille padel eller tennis, eller ta en tur i treningsstudioet som er utstyrt etter olympisk standard. Har du ikke lyst til å være på land kan du padle kajakk, vasse til Bella Vraka stranda, eller oppdag øyer og grotter fra et stand-up paddleboard eller en båt. Hver dag har du også tilgang til hotellets ulike gruppetreningstimer og yoga.

Bilde: Apollo.no

Trening kan være så mye og noe av det fine er at vi selv bestemmer hvordan vi ønsker å trene. Mange er ikke så opptatt av at hotellet har de beste treningsmuligheter, men ønsker heller storslåtte naturopplevelser som en del av treningen i ferien sin.

For de som ønsker en fantastisk naturopplevelse og samtidig utfordre seg selv så anbefaler jeg strektr Samariaravinen på Kreta. Samariaravinen er Europas lengste ravine og denne turen byr på storslagen natur og et herlig turterreng. Ravinen er cirka 18 kilometer lang og har et rikt plante- og dyreliv. Har du flaks får du kanskje øye på Kri kri, en sjelden geit som holder til her. Viktig å ta med litt niste og gode sko. Ta også med en drikkefalske som du kan fylle med vann fra kilder i ravinen.

Første delen av nedstigningen er svært bratt, men den forvandles raskt til et behageligere terreng. Du følger et lite elveleie, noe som forklarer områder med til dels frodig vegetasjon. Etter vandringen så er et deilig bad et must (husk badesko da det småsteiner på stranden). En lunsj i skyggen på en av de hyggelige tavernaene er en perfekt avslutning før båten tar deg tilbake til bussen.

Bilde: Apollo.no

Det er flere turoperatører som tilbyr organiserte utflukter, så man velger bosted ut fra egne preferanser. Min favoritt destinasjon på Kreta er Rethymnon, en skikkelig sjarmerende ferieby.

I Rethymnon får du virkelig følelsen av å befinne deg i en genuin, gresk småby. Noe av det beste syntes jeg er at havnepromenaden i sentrum stenges for biltrafikk etter klokken seks om ettermiddagen. Med sitt gode utvalg av spisesteder blir da havna, som mange sier at er Kretas vakreste, en perfekt ramme for mange fine middager ved havet. Stranden strekker seg fra sentrum og 12 kilometer østover. Her kan man slappe av eller være med på en av de mange vannaktivitetene som tilbys.

Hadde jeg fått velge fritt blant hotellene hadde nok valget blitt Aquila Porto Rethymno. Aquila Porto Rethymno er et stilig hotell med egen strand og perfekt beliggenhet ved strandpromenaden i Rethymnon by.

Bilde: Apollo.no

Det er et stykke å kjøre fra Rethymnon til Samariaravinen så om du ønsker å bo nærmere er Chania-området et godt alternativ.

I Chania yrer det av turister midt i sesongen, spesielt i hovedgaten ned mot havna. I havnen finner du mange restauranter og barer som har nydelig utsikt til Chanias landemerke, fyret. Her kan du nyte kald drikke og se på solnedgangen. Vårt tips er å oppsøk de smale gatene og smugene bak havnen – opp mot den gamle markedshallen. Her ligger mange gode restauranter og hit trekker lokalbefolkningen. Velger du å reise på april/mai eller i oktober er byen betraktelig roligere.

Bilde: Apollo.no

Ønsker man å bo inne i Chania by kan jeg anbefale hotellet Samaria, som er et populært alternativ blant våre kunder. Dette hotellet ligger veldig sentralt i Chania by.

Vil du bo litt utenfor så anbefaler jeg området Chryssi Akti/Agii Apostoli. Her ligger det mange gode hotell, og det er flere deilig strender i området. Du kan faktisk gå langs havet til Chania, men det går også lokalbuss eller du kan ta en taxi.

Bilde: Apollo.no

Skal du være hjemme i sommer og ønsker å finne på en kjekk aktivitet med hele familien kan jeg anbefale Høyt og Lavt klatreparken i Sirdal, de åpner 14 mai og har åpent hele sommeren et flott alternativ til en kjekk aktivitet for hele familien.

Bilde: hoytlavt.no

Drømmen kan bli virkelig og vi hjelper gjerne.

Maren, Ticket Sandnes og Stavanger

Skroll til toppen